Hvad er parametrisk statistik?

Parametrisk statistik er en gren af statistiske tests, hvor normalfordelings-antagelsen skal være opfyldt.

Normalfordelings-antagelsen er vigtig, da det forudsættes, at data kan beskrives ved hjælp af en mean og standarddeviation. Er normalfordelings-antagelsen ikke opfyldt, kan man altså ikke bruge parametrisk statistik. Kan man ikke det, er man nødt til at benytte sig af non-parametrisk statistik, som har færre antagelser og dermed kan appliceres på ikke normalt fordelt data.

”Prisen” for at bruge non-parametrisk statistik er, at styrken til at påvise forskel og præcisionen af ens estimater falder. Man vil derfor gerne lave parametrisk statistik, da det bliver mere præcist, og man får en større styrke.

Arkiv
Søg via tags
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Til alle jer sociale

 

Nyhedsbrevet indeholder information om nye kurser, generelle nyheder fra forskningens verden, samt gode tilbud til alle de trofaste. Vi udsender kun ca. 6  mails årligt, og du kan selvfølgelig afmelde det når som helst.

 

Følg os på Facebook og få alle nyheder og blogs med det samme

       © 2017 Forskerkurser.dk

© 2015, forskerkurser.dk, all rights reserved