Ental versus flertal på engelsk

Det er bekymrende, så stort et problem det kan være at anvende ental og flertal på engelsk. Det bedste råd vi kan give er at læse manuskriptet kritisk og langsomt, sætning for sætning, finde sætningens substantiv og afgøre hver eneste gang, om det er flertal eller ental og herefter tjekke det tilhørende verbum, og afgøre om dette er ental eller flertal. Det skal selvfølgelig stemme overens. Der er dog nogle faldgruber for ental og flertal. F.eks. anvendes ordet data langt oftest som flertal, så i stedet for at vurdere det fra gang til gang, kan du lige så godt gøre det til en hovedregel, at betragte ordet data som flertal. En anden faldgrube er ved angivelse af et resultat f.eks. 50 kg eller

Anvendelse af komma i engelsksprogede artikler

Anvendelsen af komma på engelsk adskiller sig en del fra anvendelsen på dansk. Som hovedregel anvendes komma på engelsk som en slags pausekommatering, og det vil sige, at man anvender komma, hvis man vil angive en kort pause i læse-flowet i sætningen. Det handler derfor ikke om verbum og substantiv som på dansk grammatisk kommatering, men derimod om en pause-kommatering for at angive en pause i læse-flowet i sætningen. Herudover anvender man generelt på engelsk meget færre kommaer end på dansk, så hvis du er i tvivl, så hellere undlade at anvende komma end at sætte et for meget.

Kan jeg starte en sætning med et tal?

Det er en generel regel, at man aldrig starter en sætning med et tal eller en forkortelse. Man kan altid omskrive sætningen, så tallet forekommer senere i rækken af ord. F.eks. kan man i stedet for “15% of the patients” skrive ”In total, 15% of the patients”. Der er mange muligheder for at omskrive sætningerne, så man undgår at starte med et tal eller en forkortelse.

Blog arkiv
Søg via tags
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Til alle jer sociale

 

Nyhedsbrevet indeholder information om nye kurser, generelle nyheder fra forskningens verden, samt gode tilbud til alle de trofaste. Vi udsender kun ca. 6  mails årligt, og du kan selvfølgelig afmelde det når som helst.

 

Følg os på Facebook og få alle nyheder og blogs med det samme

       © 2017 Forskerkurser.dk

© 2015, forskerkurser.dk, all rights reserved