top of page

Valg af tidsskrift til publikation af artiklen

Den vigtigste årsag til at en artikel afvises er formentlig, at den er sendt til det forkerte tidsskrift. Tænk på målgruppen – dvs. læserne af det pågældende tidsskrift – det skal gerne passe til artiklens emne og form.

Som ny forsker kan det være vanskeligt at overskue hele udvalget af forskellige mulige tidsskrifter, så søg gerne råd hos en erfaren kollega, når du skal vælge tidsskrift.

På PubMed’s hjemmeside kan man søge i de forskellige tidsskriftsnavne. Går man på www.pubmed.com, ser man på forsiden et link til ”journals in NCBI-databases”. Dette er en søgemaskine, hvor man kan søge i titler for en lang række tidsskrifter, og det kan være god inspiration til valg af tidsskrift. Når man har fundet et muligt tidsskrift, så gå på tidsskriftets hjemmeside og undersøg dets formål og instructions for authors. Se gerne tidsskriftet igennem indenfor de sidste par år for at få en fornemmelse af, om emnerne passer til dit emne.

Husk at alle i forfattergruppen skal være enige om, hvor artiklen sendes hen.

Arkiv
Søg via tags
bottom of page