top of page

Ental versus flertal på engelsk

Det er bekymrende, så stort et problem det kan være at anvende ental og flertal på engelsk.

Det bedste råd vi kan give er at læse manuskriptet kritisk og langsomt, sætning for sætning, finde sætningens substantiv og afgøre hver eneste gang, om det er flertal eller ental og herefter tjekke det tilhørende verbum, og afgøre om dette er ental eller flertal. Det skal selvfølgelig stemme overens.

Der er dog nogle faldgruber for ental og flertal. F.eks. anvendes ordet data langt oftest som flertal, så i stedet for at vurdere det fra gang til gang, kan du lige så godt gøre det til en hovedregel, at betragte ordet data som flertal.

En anden faldgrube er ved angivelse af et resultat f.eks. 50 kg eller 15 liter. Her vil man være tilbøjelig til at sige, at det er flertal, men sådan forholder det sig aldrig på engelsk. En talangivelse med enhed på vil altid være at betragte som ental, og det skal derfor hedde 50 kg was og 15 ml was i stedet for tilsvarende med were.

Tags:

Arkiv
Søg via tags
bottom of page