top of page

Hvad er impact factor?

Et tidsskrift kan have en impact factor, hvis det er indekseret i en database, som udregner denne faktor.

Den mest kendte af disse databaser er ”Journal Citation Reports”, som administreres af firmaet Thomson Reuters. Der findes også andre impact-factor systemer, men det mest kendte og mest prestigefyldte er systemet fra Thomson Reuters.

Impact-factoren er en brøk, hvori der indgår antallet af citationer for den på pågældende artikel i forhold til, hvor mange citationsbare publikationer, som det pågældende tidsskrift har haft i en givet tidsperiode.

Spørgsmålet er så: Hvad er en citationsbar publikation? I praksis handler dette om, at der skal være et abstrakt. Således vil f.eks. Letters to the Editor og Editorials typisk ikke blive medregnet i brøken, og derved vil tidsskrifter med få ”rigtige” artikler typisk kunne få en relativ høj impact factor. Se f.eks. på New England Journal of Medicine, som typisk kun publicerer 4-5 originalartikler pr. gang. De har en meget høj impact factor, og dette skyldes selvfølgelig, at de trykker gode artikler, som ofte bliver citeret, men også at de ikke trykker særlig mange citationsbare publikationer.

Husk at en artikel ikke kan have en impact factor, idet det er tidsskriftet, der har en impact factor.

Arkiv
Søg via tags
bottom of page