top of page

Hvornår bruger man woman/female og sex/gender i videnskabelige artikler?

Dette er et klassisk problem for forfattere, som ikke har engelsk som deres hovedsprog.

Som hovedregel anvender man ordet female, kun hvor den biologiske forskel mellem mænd og kvinder er relevant. I andre tilfælde, hvor den biologiske kønsforskel ikke er afgørende, anvender man typisk ordet woman, eller women i flertal.

En tilsvarende problemstilling er anvendelsen af ordet sex versus gender. Sex anvendes ligesom female, hvis det handler om den biologiske eller fysiske problemstilling relateret til kønnet, hvorimod ordet gender anvendes, hvis det drejer sig om sociale, kulturelle eller psykologiske variable relateret til kønnet.

På denne måde hører ordet sex sammen med ordet male eller female, og ordet gender hører sammen med ordet man eller woman.

Tags:

Arkiv
Søg via tags
bottom of page