Hvornår bruger man woman/female og sex/gender i videnskabelige artikler?

Dette er et klassisk problem for forfattere, som ikke har engelsk som deres hovedsprog.

Som hovedregel anvender man ordet female, kun hvor den biologiske forskel mellem mænd og kvinder er relevant. I andre tilfælde, hvor den biologiske kønsforskel ikke er afgørende, anvender man typisk ordet woman, eller women i flertal.

En tilsvarende problemstilling er anvendelsen af ordet sex versus gender. Sex anvendes ligesom female, hvis det handler om den biologiske eller fysiske problemstilling relateret til kønnet, hvorimod ordet gender anvendes, hvis det drejer sig om sociale, kulturelle eller psykologiske variable relateret til kønnet.

På denne måde hører ordet sex sammen med ordet male eller female, og ordet gender hører sammen med ordet man eller woman.

Tags:

Arkiv
Søg via tags
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Til alle jer sociale

 

Nyhedsbrevet indeholder information om nye kurser, generelle nyheder fra forskningens verden, samt gode tilbud til alle de trofaste. Vi udsender kun ca. 6  mails årligt, og du kan selvfølgelig afmelde det når som helst.

 

Følg os på Facebook og få alle nyheder og blogs med det samme

       © 2017 Forskerkurser.dk

© 2015, forskerkurser.dk, all rights reserved