top of page

Hvordan skriver jeg svarbrev til redaktøren efter en revision?

Et sådan svarbrev kaldes på engelsk et ”rebuttal letter”.

Et rebuttal letter opbygges traditionelt ved, at man først ganske kort takker redaktør og peer reviewers for de konstruktive kommentarer og skriver, at man nu har revideret artiklen i henhold til dette og håber på, at den i sin nuværende form kan accepteres til publikation.

Herefter følger en nummereret liste over samtlige kommentarer, og hvordan du har taget hånd om det i artiklen. Man starter typisk med redaktørens kommentarer eller ændringsforslag, og derefter går man videre til kommentarer fra bedømmer 1 og herefter nr. 2 osv.

Det er nemmest at kopiere teksten fra mailen fra redaktøren over i dit rebuttal letter og under hvert punkt anføre et kort svar, hvordan du har taget hånd om det i artiklen.

Husk at være høflig og svare på alt, hvad der bliver spurgt om. Som hovedregel skal alt efterkommes, med mindre der er tale om oplagte misforståelser.

Arkiv
Søg via tags
bottom of page