top of page

Hvornår og hvordan skal jeg skrive min artikel?

De fleste forskere kan ikke blot sætte sig og direkte skrive deres artikel. Man går typisk og overvejer det i sit hoved i en periode og forbereder sig også skriftligt med udarbejdelse af en disposition.

Netop dispositionen er formentlig det allervigtigste gode råd før artikelskrivningsfasen, idet man her uforpligtende kan gennemtænke artiklens opbygning og få de rigtige ting med.

Du har endvidere mulighed for at få afstemt dispositionen i forfattergruppen inden selve artiklen skrives, hvorved du undgår senere anmodning om helt nye vinkler fra dine medforfattere. Det kan derfor spare en hel del tid i revisionsfasen hvis du udarbejder en detaljeret disposition og får den afstemt i forfattergruppen, inden selve artiklen skrives.

Et godt råd er at skrive artiklen i én lang proces, idet du derved har litteraturen fremme og har overblik over den samlede artikel i samme seance. Hvis du kun skriver lidt og herefter forlader det og kommer tilbage dage efter for at skrive videre, så skal processen næsten starte forfra, og det ender med at være spild af tid.

Et andet vigtigt råd er at skrive uden at stoppe for at revidere undervejs. Den bedste måde til dette er, hvis du kan diktere din artikel og herefter transkribere den selv eller få den transkriberet, idet den mundtlige afgivelse af sproget sikrer dig imod tankestop undervejs for at revidere og finpudse dine sætninger. Det kan du altid gøre senere i revisionsfasen, men det giver et bedre resultat, hvis du kan afgive din artikeltekst i et relativt konstant flow uden at stoppe, og dette gøres bestemt nemmest ved at diktere teksten.

Har du udarbejdet en detaljeret disposition på forhånd, er diktering af artiklen en overkommelig proces.

Arkiv
Søg via tags
bottom of page