top of page

Hvad skal der stå i min konklusion?

I artiklens konklusion skal du konkludere på dit formål.

Det betyder i praksis, at du i konklusionen skal svare på det spørgsmål, som du rejste i slutningen af dit introduktionsafsnit, dvs. artiklens primære formål.

Du må ikke konkludere noget i konklusionen, som ikke er understøttet af data i artiklen.

Mange tidsskrifter ser gerne en lille perspektivering i slutningen af konklusionen, dvs. om du anbefaler, der skal udføres flere studier, eller om du mener, at forskningsspørgsmålet nu er endelig belyst.

Tjek dog det enkelte tidsskrift, dvs. se tidligere artikler i samme tidsskrift, og følg dets tradition. Nogle tidsskrifter ønsker blot en meget kort og direkte konklusion kun relaterende sig til artiklens formål.

Arkiv
Søg via tags
bottom of page