top of page

Hvordan vælger jeg et godt forskningsspørgsmål?

Et godt forskningsspørgsmål er et spørgsmål, som løser en problemstilling for patienterne.

Som klinisk forsker er det mest relevant at vælge forskningsspørgsmål, som afgør kliniske problemstillinger så tæt på patientbehandlingen som overhovedet muligt. Er du basalforsker, er det selvsagt anderledes. Det bedste råd til at vælge et godt forskningsspørgsmål er at tage udgangspunkt i den kliniske hverdag.

Hold øjne og ører åbne og spørg dig selv, hvorfor dette eller hint foretages i din kliniske hverdag. Langt det meste, vi foretager os som læger i klinikken, er ikke underbygget af stærk videnskabelig evidens, så der er utallige relevante forskningsspørgsmål på en almindelig klinisk arbejdsdag.

Alt dette kan med rette engagement, tid og økonomi omsættes til meget spændende kliniske studier.

Arkiv
Søg via tags
bottom of page