top of page

Kan en redaktør samtidig være peer reviewer på samme artikel?

Traditionelt hos tidsskrifter kan en redaktør ikke samtidig fungere som peer reviewer på en artikel, som vedkommende har redaktionelt ansvar for.

Der er dog måske lidt opbrud på vej, idet tidsskriftet eLife traditionelt lader deres reviewing editor samtidig fungere som peer reviewer. De har for nylig opgjort resultatet og fundet, at det faktisk fremmer den redaktionelle proces uden at influere på, om artiklerne oftere blev accepteret eller afvist (F1000 Research 2016;5:683).

Selvom der måske er opbrud på vej i branchen på dette felt, vil den typiske situation være, at en redaktør ikke samtidig kan være peer reviewer på en artikel, som vedkommende har det redaktionelle ansvar for.

Arkiv
Søg via tags
bottom of page