Hvem skal jeg foreslå som peer reviewer til min artikel?

5 Mar 2018

Mange tidsskrifter beder om forslag til peer reviewers, når du indsender din artikel via et elektronisk manuskriptsystem. Spørgsmålet er så, hvem du kan foreslå?

 

Det er oplagt at du ikke må foreslå personer i din egen omgangskreds, f.eks. fra egen afdeling eller andre personer du kender rimelig godt. Disse personer vil oftest være vidende om din forskning og derfor være biased positivt overfor din artikel, hvilket ikke er i orden. Du skal derfor foreslå personer, som ved noget indenfor emneområdet, men som ikke har en indbygget bias. Også en negativ bias er selvfølgelig ikke i orden så vælg dine peer reviewers med omhu.

 

Hvis du er helt på bar bund og ikke kan foreslå egnede personer, så spørg eventuelt din videnskabelige vejleder eller se i referencelisten til din egen artikel efter egnede personer.

 

Man vil typisk skulle foreslå 2-3 mulige peer reviewere til artiklen, men det er også muligt at anføre, hvem du specifikt ikke ønsker skal være peer reviewer. I dette felt kan du med fordel anføre personer, som du ved vil have en bias for din artikel. Det er vigtigt at holde sig for øje, at dine anbefalinger ikke nødvendigvis følges af redaktionen, men redaktøren vil se det som en hjælp til at få artiklen bedømt af en kvalificeret peer reviewer.

Please reload

Arkiv
Please reload

Søg via tags
Please reload

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Til alle jer sociale

 

Nyhedsbrevet indeholder information om nye kurser, generelle nyheder fra forskningens verden, samt gode tilbud til alle de trofaste. Vi udsender kun ca. 6  mails årligt, og du kan selvfølgelig afmelde det når som helst.

 

Følg os på Facebook og få alle nyheder og blogs med det samme

       © 2017 Forskerkurser.dk

© 2015, forskerkurser.dk, all rights reserved