top of page

Hvem skal jeg takke i artiklens ”acknowledgements” afsnit?

Artiklens acknowledgements afsnit anvendes til en række forskellige ting, herunder at takke bidragydere til studiet.

Der skelnes skarpt mellem forfattere og bidragydere (authors and contributors), og forfattere overholder entydigt de 4 forfatterskabskriterier fra ICMJE, hvorimod bidragyderne overholder færre end de 4 kriterier.

Bidragyderne anføres i acknowledgements afsnittet som contributors, og forfatterne anføres på artiklens byline som forfattere.

En del tidsskrifter kræver skriftlig accept fra samtlige personer som takkes i artiklens acknowledgement afsnit, og andre tidsskrifter kræver ikke dette. Check derfor artiklens author guidelines, før du indsender artiklen til tidsskriftet.

Arkiv
Søg via tags
bottom of page