Hvor meget skal jeg angive som ”conflict of interest”?

11 Dec 2017

De fleste tidsskrifter anvender nu om dage ”conflict of interest” formularen fra ICMJE. Dette er en pdf-fil som udfyldes og herefter gemmes på forfatterens harddisk og kan herefter indsendes til tidsskriftet sammen med artiklen.

 

Der er foruddefinerede felter i denne formular, og det vigtigste er selvfølgelig at angive direkte interessekonflikter vedrørende den aktuelle artikel. Dette er oftest rimelig simpelt, idet det handler om direkte støtte til det pågældende studie. Det næste felt i formularen handler imidlertid om mulige interessekonflikter udenfor det aktuelle arbejde, og det er her, at der ofte kan fortolkes forskelligt. Typisk vil man angive mulige interessekonflikter som omhandler støtte m.v. indenfor  forskningsområdet for den pågældende artikel, selvom det ikke handler om det aktuelle studie i sig selv.

 

Der kan dog også være andre ting der bør angives f.eks. politiske tilhørsforhold eller andet, hvis det har relevans for forskningsområdet. Som hovedregel er det altid en god idé at angive hellere for meget end for lidt, idet det så vil være tidsskriftets og læsernes vurdering, om de anser det for en interessekonflikt eller ej. Det vil sige hellere flytte fortolkningen over på modtageren end på afsenderen.

 

Det er dog klart, at der er grænser for hvor meget man skal angive, og det bliver i sidste ende en vurderingssag fra artikel til artikel.

Please reload

Arkiv
Please reload

Søg via tags
Please reload

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Til alle jer sociale

 

Nyhedsbrevet indeholder information om nye kurser, generelle nyheder fra forskningens verden, samt gode tilbud til alle de trofaste. Vi udsender kun ca. 6  mails årligt, og du kan selvfølgelig afmelde det når som helst.

 

Følg os på Facebook og få alle nyheder og blogs med det samme

       © 2017 Forskerkurser.dk

© 2015, forskerkurser.dk, all rights reserved