Hvorfor blev min artikel afvist?

20 Nov 2017

Den vigtigste grund til afvisning af en artikel er formentlig at målgruppen er forkert.

 

Dette betyder f.eks., at hvis du sender en artikel til Ugeskrift for Læger om et meget snævert forskningsområde, så vil et generelt tidsskrift som Ugeskrift for Læger med mange tusinde læsere i alle mulige specialer og discipliner som hovedregel afvise en sådan detaljeret artikel.

 

Det handler derfor om at se på, hvem læsergruppen er for det pågældende tidsskrift, og derved om din artikel passer med målgruppen. Det svarer til at sende en artikel om en detaljeret kirurgisk metode til et internt medicinsk tidsskrift, hvilket selvfølgelig heller ikke går.

 

Det kan være vanskeligt som ny forsker/forfatter at overskue dette område i detaljer, og det er derfor et godt råd at søge vejledning hos en ældre kollega, og selvfølgelig helst hos din videnskabelige vejleder.

En anden årsag til afvisning kan være at artiklen er opbygget forkert, eller at sproget er meget dårligt.

 

Endelig er det selvfølgelig afgørende, at artiklen har en vis videnskabelig kvalitet, men dette handler om studiedesign m.m. og er derfor ikke noget, du kan ændre på i selve skrivefasen. Dette skal der selvsagt tages højde for, inden studiet igangsættes.

Please reload

Arkiv
Please reload

Søg via tags
Please reload

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Til alle jer sociale

 

Nyhedsbrevet indeholder information om nye kurser, generelle nyheder fra forskningens verden, samt gode tilbud til alle de trofaste. Vi udsender kun ca. 6  mails årligt, og du kan selvfølgelig afmelde det når som helst.

 

Følg os på Facebook og få alle nyheder og blogs med det samme

       © 2017 Forskerkurser.dk

© 2015, forskerkurser.dk, all rights reserved