COI formularen fra ICMJE

25 Sep 2017

Conflict of interest formularen fra ICMJE anvendes nu af mange tusinde tidsskrifter verden over. Alle ser ud til at anvende det til forskningsartikler, og en del tidsskrifter anvender det også til ledere, debatindlæg m.v.

 

Når man har udfyldt felterne med sine potentielle interessekonflikter, trykker man på en knap, hvorved der genereres noget tekst, som nogle tidsskrifter vælger at kopiere direkte over i slutningen af artiklerne. Der har været enkelte tilfælde, hvor man efter formularen har været indsendt og offentliggjort på tidsskriftets hjemmeside, faktisk har kunnet gå ind og ændre i oplysningerne i dokumentet. Det undgår man ved at ”låse” filen. I praksis gøres det ved, at tidsskriftet – når de modtager den udfyldte pdf-fil – ”printer” filen til en ny pdf-fil, hvorved den er uden mulighed for korrektion.

 

Der er tanker fremme om at lave et centralt netsted, hvor samtlige forfattere i verden kan have deres ICMJE-formularer liggende, og på dette sted opdatere dem løbende. Det vil gøre det nemmere for mange interessenter, og initiativet er igangsat i USA. Der er en del forskellige problemstillinger forbundet med det, og det vil først blive afklaret i løbet af 1-2 år, om det kan lade sig gøre. Det vil være givet, at en sådan central base kun kan fungere, hvis det koster et negligeabelt beløb af lægge sine ICMJE-formularer op, og allerhelst hvis det er gratis.

 

Please reload

Arkiv
Please reload

Søg via tags
Please reload

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Til alle jer sociale

 

Nyhedsbrevet indeholder information om nye kurser, generelle nyheder fra forskningens verden, samt gode tilbud til alle de trofaste. Vi udsender kun ca. 6  mails årligt, og du kan selvfølgelig afmelde det når som helst.

 

Følg os på Facebook og få alle nyheder og blogs med det samme

       © 2017 Forskerkurser.dk

© 2015, forskerkurser.dk, all rights reserved