top of page

Den gode poster

Der er 3 typiske fejl når man skal lave en poster:

  1. Man har for meget tekst

  2. Den anvendte skrifttype er for lille

  3. Posteren har forkert størrelse i forhold til retningslinjerne fra den pågældende kongres

Det er meget vigtigt på en poster at inkludere så lidt tekst som muligt og samtidig få budskabet frem. Dette betyder i praksis, at man skal tænke grafisk og inkludere gode figurer og tabeller frem for tekst. Som tommelfingerregel kan man gå ud fra sit tekst-abstract i den tilhørende artikel og så kun udvide det ganske lidt til posteren. Dette suppleret med figurer, billeder og tabeller vil gøre posteren læsevenlig og interessant.

En poster læses typisk på 1-2 meters afstand og dette betyder, at skriftstørrelsen skal være tilpas stor.

Det er meget pinligt, hvis man møder op med en poster i forkert størrelse, så check derfor grundigt vejledningen fra kongressen.

De fleste trykker postere på store kartonagtige prints. Et smart råd er imidlertid at trykke det på stof, idet man så kan folde posteren sammen ligesom et stykke tøj og putte det i kufferten – meget nemmere at rejse med. De fleste trykkerier nu til dags kan trykke på stof til nogenlunde samme pris som papir.

Arkiv
Søg via tags
bottom of page