top of page

Hvad er PROSPERO?

PROSPERO er et initiativ fra England, hvor man muliggør registrering af systematiske reviews og meta-analyser, inden de udarbejdes og publiceres. Dette svarer til f.eks. www.clinicaltrials.gov, hvor man registrerer interventionsstudier og efterhånden også mange observationelle studier.

Anvendelse af PROSPERO hindrer derved unødigt dobbeltarbejde ved udarbejdelse af et systematisk review, som andre også er i gang med indenfor nøjagtig samme område. Endvidere holdes man fast på ens foruddefinerede metode i det systematiske review.

Det anbefales, at man registrerer sit review, inden der foretages data ekstraktion fra artiklerne i ens review, men man kan i princippet gennemføre registreringen når som helst i processen.

Der er endnu ikke et krav fra ICMJE, at et review skal være registreret i PROSPERO, men mon ikke det kommer.

Arkiv
Søg via tags
bottom of page