Hvorfor publicere en protokolartikel?

Hvis man publicerer en protokolartikel eller sin statistiske analyseplan, før projektet er færdigt, vil man på denne måde ikke bagefter kunne gå på ”fisketur” i sine egne resultater, og det er derfor ud fra en simpel akademisk synsvinkel en god idé at publicere en protokolartikel til de store randomiserede humane forsøg.

Det er teknisk nemt at skrive en protokolartikel, idet man anvender sin forsøgsprotokol som udgangspunkt.

Det vigtigste i en protokolartikel er afsnittet med den statistiske analyseplan, som vil være mere detaljeret end i selve forsøgsprotokollen. Dvs. man anfører i detaljer, hvilke parametre man vil analysere, hvad man vil sammenligne med hvad, og hvilke tests man vil anvende. Helt ned i detaljen.

En del tidsskrifter tager disse protokolartikler, f.eks. Danish Medical Journal.

Arkiv
Søg via tags
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Til alle jer sociale

 

Nyhedsbrevet indeholder information om nye kurser, generelle nyheder fra forskningens verden, samt gode tilbud til alle de trofaste. Vi udsender kun ca. 6  mails årligt, og du kan selvfølgelig afmelde det når som helst.

 

Følg os på Facebook og få alle nyheder og blogs med det samme

       © 2017 Forskerkurser.dk

© 2015, forskerkurser.dk, all rights reserved