top of page

Hvorfor publicere en protokolartikel?

Hvis man publicerer en protokolartikel eller sin statistiske analyseplan, før projektet er færdigt, vil man på denne måde ikke bagefter kunne gå på ”fisketur” i sine egne resultater, og det er derfor ud fra en simpel akademisk synsvinkel en god idé at publicere en protokolartikel til de store randomiserede humane forsøg.

Det er teknisk nemt at skrive en protokolartikel, idet man anvender sin forsøgsprotokol som udgangspunkt.

Det vigtigste i en protokolartikel er afsnittet med den statistiske analyseplan, som vil være mere detaljeret end i selve forsøgsprotokollen. Dvs. man anfører i detaljer, hvilke parametre man vil analysere, hvad man vil sammenligne med hvad, og hvilke tests man vil anvende. Helt ned i detaljen.

En del tidsskrifter tager disse protokolartikler, f.eks. Danish Medical Journal.

Arkiv
Søg via tags
bottom of page