Titel på videnskabelige artikler

En god huskeregel er, at titlen ikke skal stille forsknings-spørgsmålet, men derimod give svaret.

Der skal helst ikke være spørgsmålstegn, udråbstegn, citationer, procent eller &-tegn i titlen. Der bør heller ikke være navn på geografiske steder, med mindre det er meget vigtigt for budskabet. Endelig bør titlen som hovedregel inkludere et verbum for at gøre budskabet aktivt.

Der kan selvfølgelig være undtagelser for disse regler og f.eks. i debatindlæg og lederartikler kan det være passende at rejse et spørgsmål i titlen frem for at give svaret med det samme.

Det er kutyme at angive studiets design efter et kolon, hvis det er artikler med høj videnskabelig kvalitet. I praksis handler det derfor om systematiske reviews, meta-analyser og randomiserede kliniske studier. Et eksempel kunne være en titel som denne:

Alcohol produces hang-over in women as well as men: a systematic review.

Læg mærke til at artiklens hovedfund er givet i titlen efterfulgt af den aktuelle artikels studiedesign, i dette tilfælde et systematisk review.

Arkiv
Søg via tags
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Til alle jer sociale

 

Nyhedsbrevet indeholder information om nye kurser, generelle nyheder fra forskningens verden, samt gode tilbud til alle de trofaste. Vi udsender kun ca. 6  mails årligt, og du kan selvfølgelig afmelde det når som helst.

 

Følg os på Facebook og få alle nyheder og blogs med det samme

       © 2017 Forskerkurser.dk

© 2015, forskerkurser.dk, all rights reserved